گزارش از فشار رسانهاي روزگذشته بر مرتضوي
پرده آخر استيضاح
گروه سياسي استيضاح وزيركار براساس اعلام قبلي امروز در صحن علني مجلس برگزار خواهد شد. استيضاحي كه تنها با امضاي 19 تن از نمايندگان مجلس اعلام وصول شد و حرف و حديثهاي بسياري را نيز پيرامون خود شكل داد تا يكبار ديگر مقوله تعامل مجلس با دولت، با وجود همه تلاشهاي خيرخواهان و توصيههاي رهبر معظم انقلاب درخصوص تعامل ميان دو قوه، آن هم تنها بر سر يك انتصاب كه حق دولت ميباشد، زيرسؤال رود!
به گزارش در ماههاي پاياني سال بود كه خبر انتصاب رئيس جديد صندوق تأمين اجتماعي به سوژه داغ رسانهها تبديل شد و چندي نگذشت كه پس از طرح سؤال از رئيسجمهور بخشي از مجلس اين بار وارد تنازعي خودساخته با دولت شد و تهديد كرد در صورتيكه اين انتصاب منتفي نشود، طرح استيضاح وزير كار را تقديم هيأت رئيسه خواهد كرد. در اين ميان طراحان استيضاح وزيركار كه تيم چند نفره و پاي ثابت اغلب استيضاحهايي كه وزن سياسيشان ميچربد، هستند، فضاي رسانهاي را چنان عليه سعيد مرتضوي مسموم كردند كه ديگر حتي طرفداران وي نيز جرأت دفاع از سابقه مديريتي مرتضوي را به خود ندادند. اما پس از آن كه طرح استيضاح تقديم هيأت رئيسه شد، رايزنيهاي فيمابين مجلس و دولت آغاز شد. رايزنيهايي كه البته هيچ نتيجهاي دربرنداشت.
يك روز خبر از منتفي شدن استيضاح ميرسيد و روز ديگر خبر از استعفاي مرتضوي. يك روز قرار شد طرح استيضاح به هيأت عالي حل اختلاف و تنظيم روابط قواي سه گانه رود و روز ديگر قرار شد تا اين مشكل با حكميت توكلي حل شود!
زاكاني و توكلي نماينده كل مجلس نيستند
يكي از نمايندگان مجلس در همين خصوص بشدت به برگزاري جلسات ميان زاكاني و توكلي با رئيس صندوق تأمين اجتماعي اعتراض ميكند.
«محمود احمدی بیغش» به ایرنا ميگويد: سؤال این است كه چرا قبل از استیضاح وزیر، جلسه حكمیت تشكیل میدهند و از زبان كل مجلس میخواهند حرف بزنند. مگر نمایندگان به آنان وكالت دادهاند كه چنین جلساتی را برگزار كنند. وی در ادامه گفت: این اقدام آقایان توكلی و زاكانی توهین به جایگاه مجلس است و ما شدیداً نسبت به این تكروی معترضیم. بیغش افزود: در هر صورت دو تعبیر ميتواند پشت پرده این حكمیت وجود داشته باشد؛ یا این كه آقایان زاكانی و توكلی ميخواستند امتیازی از صندوق تأميناجتماعی بگیرند و استیضاح را وسیله منافع سیاسی و گروهی خاص خود قرار دهند یا اینكه هدف آنها از استیضاح، تسویه حساب شخصی است و در این جلسه ميخواستند با تهدید و ارعاب به هدف خود برسند.
وی از مجلس خواست این موضوع را پیگیری كند تا برخی نمایندگان نتوانند جایگاه مجلس را وجهالمصالحه اختلافات شخصی خود كنند. هر شهروند عادی و دور از سیاست هم ميتواند اظهار نظر كند كه آقای توكلی و زاكانی در این حكمیت قاضی عادل و بیطرفی نیستند. بیغش در ادامه تأكيد كرد: هيأت رئیسه مجلس باید این موضوع را پیگیری كند و چنانچه این اقدام از طرف آنان صورت نگیرد، نمایندگان باید این موضوع را پیگیری كنند. عضو كمیسیون سیاست خارجی و امنیت ملی مجلس شورای اسلامی افزود: اگر این آقایان از آقای مرتضوی تخلفی دارند، باید به مراجع قضایی بدهند و مرجع قضایی است كه صلاحیت دارد این موضوع را پیگیری كند نه این كه مجلس كه ذاتاً كار نظارتی دارد، وارد این موضوع قضایی شود.
احمدی بیغش تأكيد كرد: حتی كسانی كه از امضاكنندگان استیضاح هستند نیز اطلاعی از برگزاری این جلسات با آقای مرتضوی ندارند و به نظر ميرسد این ماجرا یك دعوای شخصی و گروهی است و منافع مردم و نظام را در پی ندارد. اما با تمام اين طول و تفسيرها، نه استيضاحكنندگان طرح خود را پس گرفتند و نه مرتضوي تحت فشارها استعفا داد. هرچند كه در اين ميان كميته مركزي استيضاح كنندگان كه احتمال ميدهند استيضاح وزيركار رأي نياورد تمام تلاش (بخوانيد فشار) خود را وارد آوردند تا با فشار رسانهاي و عملي بر سعيد مرتضوي وي را مجبور كنند تا قبل از استيضاح استعفا دهد! و در اين راه هيچ ابايي از ادبيات تهديدآميز نداشتند.
حرفهايي ميزنيم كه به نفع دولت نيست
محمد دهقان كه به همراه الياس نادران نقش اول را در فضاسازي رسانهاي عليه مرتضوي داشته و با تشكيل كميتهاي نطقهاي روز استيضاح را از قبل آماده كردهاند، با تأكيد بر قاطعيت استيضاح كنندگان وزير كار بر تصميم خود، از آماده شدن نطقها و تقسيم كار طراحان استيضاح خبر داد و اعلام كرد در جلسه استيضاح ناگفتههايي درباره مرتضوي بيان ميشود كه به نفع دولت، شيخالاسلامي و مرتضوي نيست. وي در گفتوگو با مهر با بيان اين كه در صورتي كه مرتضوي استعفا ندهد و يا بركنار نشود، استيضاح در جلسه علني امروز قطعاً برگزار ميشود، اظهارداشت: در جلسه استيضاح مطالبي كه ما مايل به بيان آن نيستيم و تا به حال در فضاي كشور گفته نشده بيان خواهد شد كه اين امر به نفع دولت، شيخالاسلامي و مرتضوي نيست.
وي بر اين نكته تأكيد كرد كه طراحان استيضاح تلاش دارند عناصر تأثيرگذار دولت را قانع به بركناري يا استعفاي مرتضوي كنند. دهقان همچنين در گفتوگو با فارس گفت: تنها يك راه بيشتر براي منتفي شدن استيضاح وزير كار وجود ندارد و آن هم كنارهگيري سعيد مرتضوي از مديرعاملي سازمان تأمين اجتماعي است.
تهديد به افشاگري!
يكي ديگر از طراحان اصلي استيضاح وزير كار با بيان اين كه ماندن مرتضوي در هر مسئوليتي در پي افشاگريهاي روز استيضاح بسيار سخت خواهد بود، تصريح كرد: فكر نميكنم اگر حرفهايي كه استيضاحكنندگان از تريبون مجلس درخصوص مرتضوي ميزنند را رئيس جمهور بشنود، ديگر اصراري بر ماندن وي در مسئوليتهاي فعلي داشته باشد. الیاس نادران كه پيش از اين مرتضوي را تهديد كرده بود از سرنوشت كردان درس عبرت بگيرد، در گفتوگو با مهر، با اشاره به اهداف استیضاح وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی در مجلس گفت: استیضاحکنندگان شیخالاسلامی چندان تمایلی به این ندارند که ضعفها و کاستیهای سعید مرتضوی از تریبون مجلس مطرح شود ولی اگر ناچار شویم، مسائل مربوط به آقای مرتضوی را از تریبون مجلس مطرح میکنیم.
يكي ديگر از امضاكنندگان طرح استيضاح نيز ميگويد: استیضاحکنندگان برنامهریزیها و نطقهای خود را تنظیم کرده و آماده برگزاری جلسه استیضاح هستند اما همچنان امیدواریم مرتضوی با تصمیم درست خود از این اتفاق پیشگیری کند. پرویز سروری همچنين از برگزاری جلسهای با سعید مرتضوی، مدیرعامل جدید صندوق سازمان تأمین اجتماعی خبر ميدهد و ميگويد: مرتضوی تا یکی دو ساعت دیگر (ظهر ديروز) اعلام میکند که حاضر به استعفا خواهد بود یا نه. نماینده مردم تهران تصریح کرد: من و احمد توکلی به نمایندگی از طرف استیضاحکنندگان وزیر کار با سعید مرتضوی جلسهای داشتیم تا او را قانع کنیم با استعفا، جلوی استیضاح وزیر را بگیرد. اما در پایان پاسخی نداد و قرار شد تا یکی دو ساعت دیگر پاسخ خود را اعلام کند.
٭ ٭ ٭
اما سعيد مرتضوي ديروز تسليم اين عمليات رسانهاي نشد و استعفاي خود را اعلام نكرد تا جلسه استيضاح امروز برگزار شود. حالا همه منتظرند تا ببينند مجلس هشتم چه رأيي را به استيضاح وزير كار دولت دهم خواهد داد و فصل تعامل ميان خود با دولت را چگونه به پايان خواهد رسانيد! اين انتظار در حالي است كه نمايندگان مديريت كننده طرح استيضاح تا آخرين لحظات روز گذشته از تمام توان رسانهاي خود استفاده كردند تا مرتضوي، وزير كار و دولت را مرعوب نمايند. نمايشي كه توكلي، نادران، دهقان و برخي نمايندگان تندرو ديگر به راه انداختهاند خاطره خوشي از نحوه تعامل مجلس با دولت بر جاي نخواهد گذاشت و بار ديگر تأييدكننده بيتوجهي اين گروه قليل به منويات رهبر فرزانه انقلاب ميباشد.
ادامه مطلب...
واحد تعطيل شده دانشگاه آزاد، 30 استاد داشته!
شنيديم كه به تازگي برخي سايتهاي خبري اطلاعات جالبي از دانشگاه آزاد واحد آكسفورد كه مهدي هاشمي نيز به بهانه سركشي به آن به لندن رفته است منتشر كردهاند. بر اين اساس، نام ۱۰۰ دانشجو در دانشگاه آزاد واحد آكسفورد لندن، به ثبت رسيده است كه نيمي از اين تعداد هم اكنون در داخل ايران به سر ميبرند! و گفته ميشود كه قيد تحصيل در واحد لندن دانشگاه آزاد را زدهاند. نيم ديگر دانشجويان نيز در ديگر دانشگاههاي انگليس مشغول به تحصيل هستند و ارتباطي با اين واحد ندارند. نكته جالب در اين ميان آن است كه دانشگاه آزاد واحد لندن ۳۰ استاد دارد كه هركدام از آنها ماهيانه در حدود ۳۰۰۰ پوند به اضافه دو ميليون و پانصد هزار تومان دريافتي حقوق دارند! گفتنی است هفته گذشته فرهاد دانشجو رئیس دانشگاه آزاد اسلامی گفته بود که در شهرآکسفورد واحدی است که نه دانشجویی داشته و نه فعالیتی انجام میداد! رئیس دانشگاه آزاد اسلامی همچنین گفت دولت انگليس به دلیل تحریم ها حساب این دانشگاه را بست و در نتیجه، مأموریت همه افرادی که آنجا بودند از جمله آقای مهدی هاشمی لغو شده و به ایران بر میگردند. قبل از اين نيز رسانهها خبر از يك واحد دانشگاه آزاد دادند كه در آن 400 نفر به عنوان باغبان و خدمه فضاي سبز حقوق دريافت ميكردهاند!
عضويت تعدادی از نمایندگان در هيأت مديره شركتهاي شستا!
شنيديم كه روز گذشته برخي سايتهاي خبري مدعي شدند تعدادی از نمايندگان مجلس هشتم كه البته اكثرشان هم در انتخابات مجلس نهم با عدم توفيق روبهرو بودهاند، عضو هيأت مديره شركتهاي شستا، وابسته به صندوق تأمين اجتماعي هستند. در صورت صحت اين خبر، به راحتي ميتوان دلايل حساسيتهاي موجود بر انتصاب مرتضوي به عنوان رياست صندوق تأمين اجتماعي را درك كرد؛ انتصابي كه وزير كار را تا آستانه استيضاح پيش برده است. شستا يكي از گلوگاههاي اقتصادي كشور محسوب ميشود. بزودی اطلاعات بیشتری از تعداد و مشخصات این افراد منتشر خواهد کرد.
گزارش خبري
برگزاري جلسه دادگاه مديرمسئول روزنامه ایران به اتهام اهانت عليه لاريجاني
هيأت منصفه مطبوعات پس از يك ساعت جلسه مشورتي، مديرمسئول روزنامه را به اتهام نشر اكاذيب عليه علي لاريجاني، مجرم اما مستحق تخفيف دانست.
به گزارش خبرنگار قضايي ، محاكمه مصيب نعيمي مديرمسئول روزنامه با شكايت دادستان تهران به اتهام جرائم مطبوعاتي ديروز در شعبه 87 دادگاه كيفري استان تهران به رياست قاضي باقري و دو قاضي مستشار به طور علني برگزار شد.
در اين جلسه كه اعضاي هيأت منصفه مطبوعات استان تهران نيز در آن حضور داشتند، ابتدا نماينده مدعيالعموم با قرائت كيفرخواست، گفت: روزنامه در تاريخ 19 مهر سال گذشته در صفحه سوم مطلبي تحت عنوان «توپخانههاي سياسي در كجا مستقرند؟!» به چاپ رسانده كه اين مطلب نشر اكاذيب به قصد تشويش اذهان عمومي است. سپس وي مجازات مديرمسئول ايران را از دادگاه خواستار شد.
در ادامه جلسه، رئيس دادگاه با تفهيم اتهام به نعيمي، از نامبرده خواست كه از اتهامات خود دفاع كند. نعيمي با رد اتهامات وارده در دفاع از خود گفت: در مطلب چاپ شده نشر اكاذيبي وجود ندارد و بنده هرگز نيت سوءیی نسبت به آقاي لاريجاني، رئيس مجلس شوراي اسلامي و ديگر مسئولان نداشته و ندارم و در اين گزارش نيز احساس نكردم كه به ايشان توهینی شده است و اگر نقدي بر رفتار و گفتار صورت گرفته است، از سر دلسوزي بوده و هيچ سوء نيتي در كار نيست.
سپس قهرمان شجاعي، وكيل مدافع نعیمی در دفاع از موكلش گفت: براساس كيفرخواست دادستان تهران، موكلم به خاطر چاپ مطلبي تحت عنوان «توپخانههاي سياسي در كجا مستقرند؟!» محاكمه ميشود در حالي كه وي هميشه به دنبال سربلندي و اقتدار نظام بوده است و هيچ وقت نيت بدی در چاپ مطلب فوق نداشته است. بنده اين مطلب را نشر اكاذيب به قصد تشويش اذهان عمومي تلقي نميكنم و از دادگاه ميخواهم موكلم را از اتهامات وارده تبرئه نمايد. مديرمسئول روزنامه نيز در آخرين دفاع خود گفت: تأكيد ميكنم نسبت به مسئولان چه در رده بالا و چه در رده پائين نظام احترام قائل هستم؛ ضمن اين كه نه در فكر و نه در عمل هيچ خطايي مرتكب نشدهام و از دادگاه برائت خود را درخواست ميكنم.
اعضاي هيأت منصفه مطبوعات پس از پايان دفاعيات مصيب نعيمي، براي تصميمگيري به اتاق شور رفتند و پس از يك ساعت جلسه مشورتي، سرانجام با اكثريت آرا، مديرمسئول روزنامه را مجرم اما مستحق تخفيف دانستند. هيأت قضايي دادگاه با توجه به نظريه هيأت منصفه مطبوعات، بزودي رأي خود را در اين زمينه صادر خواهد كرد.
قبل از مرتضوي با مردودين فتنه برخورد كنيد
دست آخر اين كه يك سايت خبري در مطلبي به نحوه برخورد با سعيد مرتضوي اعتراض كرد و نوشت: سعید مرتضوی یا همان دادستان سابق تهران به اتهام ارتکاب ظلم بر چند زندانی متهم به اغتشاشگری توسط عوامل زیر مجموعه اش این روزها مورد انتقاد صریح برخی قرار گرفته تا مؤید این موضوع باشد که نظام مقدس جمهوری اسلامی ظلم بر احدی از شهروندان خود حتی متهمان و مجرمان را بر نمیتابد و قانون در همه مراحل باید به صورت عادلانه اجرا گردد و الا آیندگان خطاکاران را محاکمه و مجازات خواهند کرد. اما در این میان چند سؤال و ابهام قابل توجه است. کسانیکه ظلم به زندانیان اغتشاش را اینگونه پیگیری ميکنند تاکنون خود بگویند که چند قدم برای ظلم و جفای روا داشته شده در حق بسیجیان شهید ایام فتنه و مردم مظلوم مورد ضرب و شتم قرار گرفته توسط فتنه گران برداشتهاند و عاملان مستقیم و غیر مستقیم آن جنایات متعدد و گسترده را از مناصبشان به زیر انداختهاند.
قرار نیست در این نوشته نام کسی برده شود اما به اعتقاد مردم که همان حماسهسازان 9 دی ميباشند، ساکتین فتنه و خواص بی بصیرت را باید به میز نقد کشاند و طبق درخواست مکرر ملت، آنها را از مناصبشان انداخت تا درس عبرتی باشد برای همه کسانیکه در دوران بحرانی کشور زبانشان در محافل فتنه باز و در محافل انقلابی قفل ميشود. اتهام سعید مرتضوی تاکنون توسط دادگاه اثبات و اعلام نشده است اما اتهامات امثال فائزههاشمی اثبات شده و مجازات وی نیز اعلام شده است، حال تاکنون چندبار این آقایان خواهان پیگیری اتهامات فائزههاشمی و مجازات سریع وی شدهاند؟
موافقت دولت با پرداخت مطالبات آزادگان و ايثارگران
به گزارش حوزه دولت باشگاه خبرنگاران به نقل از پايگاه اطلاع رساني دولت، هيئت وزيران به استناد اصل صدوسي و هشتم قانون اساسي، خزانه داري کل کشور را مکلف کرد؛ هشت هزار ميليارد ريال از محل جزء(ج) بند(2) ماده واحده قانون بودجه سال 1390 کل کشور بابت مطالبات آزادگان و ساير ايثارگران و خانواده معظم آنان با قيد فوريت و بدون نياز به مصوبه، تصميم، ابلاغيه، موافقت نامه، تخصيص و يا عناوين مشابه ازجانب هر مرجع يا دستگاه يا مقام ديگري به بنياد شهيد و امور ايثارگران پرداخت کند تا در موارد قانوني هزينه شود.
/ع
«اگر دستي دراز شده باشد كه يك دستكش مخملي رويش باشد اما زيرش يك دست چدني باشد اين همان رابطه گرگ و ميش است كه امام فرمودند رابطه گرگ و ميش را ما نميخواهيم.
وجود رابطه براي امريكاييها وسيلهاي بوده است براي نفوذ در قشرهاي مستعد مزدوري در آن كشور، حالا مينشينند آقايون وراجي كردن، حرف زدن، استدلال كردن كه نبود رابطه با امريكا براي ما مضر است. نه آقا، نبود رابطه با امريكا براي ما مفيد است. آن روزي كه رابطه با امريكا مفيد باشد اول كسي كه بگويد رابطه را ايجاد ميكنيم خود بنده هستم.»
دولت هاشمي از امريكا ميترسيد
باخبر شديم كه معاون امور بينالملل حزب مؤتلفه اسلامي در واكنش به اظهارات اخير هاشمي درخصوص رابطه با امريكا گفته: در دولت هاشمي با تحليل اينكه امريكا قدرت بزرگي است جنبه ترس از امريكا وجود داشت؛ از اين رو موضوع مذاكره با امريكا به اين دليل در آن مقطع مطرح ميشد.
حميدرضا ترقي با بيان اينكه مسئولان نميتوانند به صورت شخصي در اين زمينه اظهار نظر كنند، تصريح كرد: اظهار نظر در خصوص مذاكره با امريكا بايد بر اساس خرد جمعي باشد. اين كارشناس مسائل سياسي در عين حال طرح اين مسئله را داراي اهداف خاصي دانست و گفت: دولت خاتمي به منظور تنش زدايي، سياست نزديكي به غرب و در راستاي استراتژي دموكراسي پيشنهاد مذاكره با امريكا را مطرح كرد؛ در دولت هاشمي نيز تقريباً بر همين مبنا و با تحليل اينكه امريكا قدرت بزرگي است و بايد با آن كنار آمد، اين موضعگيريها مطرح شد.
موضعگيري اين عضو ارشد حزب مؤتلفه اسلامي درباره اظهارات هاشمي رفسنجاني البته در شرايطي مطرح ميشود كه دبيركل و قائم مقام اين حزب طي روزهاي گذشته بشدت از مديريت هاشمي در مجمع تشخيص مصلحت نظام دفاع كرده و از شخصيت او نيز تجليل نموده بودند!